Hainele pictate necesită o atenție specială la spălare pentru a-și păstra aspectul și calitatea. Înainte de a spăla hainele pictate, ia în considerare următoarele sfaturi:

1. Urmează întotdeauna instrucțiunile de îngrijire de pe eticheta hainei. Aceasta îți va oferi informații specifice despre cum să speli și să îngrijești hainele tale.

2. În general, este recomandat să speli hainele pictate pe dos, în apă rece sau la temperatura indicată pe etichetă. Apa caldă poate deteriora pictura.

3. Utilizează un detergent blând și non-abraziv, ideal pentru haine delicate. Evită să folosești înălbitori sau alte substanțe chimice puternice care ar putea afecta pictura.

4. Spală hainele delicate manual dacă este posibil. Dacă le speli în mașină, folosește programul de spălare delicată sau de haine delicate.

5. După spălare, evită să stoarci hainele pictate în mod excesiv. În loc să le storci, poți să le așezi pe un prosop curat și să le presezi ușor pentru a elimina excesul de apă.

6. În timpul uscării, evită expunerea directă la soare. Îți recomand să usuci hainele pictate într-un loc umbros și bine ventilat. În cazul în care este permis pe etichetă, poți să le usuci în uscătorul de haine la o temperatură joasă.

7. Pentru că fiecare lucrare de artă este unică, ar putea fi util să consulți un specialist înainte de a spăla hainele pictate, pentru a primi recomandări specifice în funcție de tehnica de pictură și materialele utilizate. În orice caz, este întotdeauna recomandat să testezi orice metode sau produse de curățare pe o mică porțiune a hainei, într-o zonă mai puțin vizibilă, înainte de a aplica pe întreaga suprafață a hainei.

8. Atunci când nu le utilizezi, depozitează hainele într-un loc curat, uscat și întunecos. Poți folosi huse de protecție sau cutii pentru a le păstra într-o stare bună. Cel mai important, ai grijă de hainele tale și iubește-le! O atitudine de îngrijire și respect va contribui la menținerea lor într-o formă bună pentru o perioadă mai lungă de timp.